Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.
Bestel online en geniet van deze voordelen:
Gratis verzending vanaf € 79,-
Veel keuze uit betaalmethodes
Gratis klantenservice & chat
Zadelonderleggers gebruik je tussen je zadeldekje en je zadel en hebben verschillende functies. Ze zijn bedoeld om de druk en het gewicht van het zadel en de ruiter gelijkmatig over de hele paardenrug te verdelen. De meest gebruikte zadelonderlegger is waarschijnlijk eentje uit schapenvacht, ook wel onderlegger uit lamsvel of bontonderlegger genoemd. Ze hebben een perfecte schokdempende werking en zijn ideaal voor paarden met een gevoelige rug. De onderleggers zijn heerlijk zacht en geven daarnaast een chique uitstraling.
Gelpads zijn een stuk dunner dan een bontonderlegger en meestal nauwelijks zichtbaar onder je zadel. Ze zorgen voor een goede drukverdeling en zijn ideaal om kleine oneffenheden te compenseren. Sommige gelpads hebben een antislip werking en zijn daarom ook te gebruiken bij zadels die de neiging hebben wat te schuiven of weg te glijden. Hiervoor zijn ook zadelonderleggers uit neopreen of met een rubber coating op de markt. Daarnaast zijn er nog zadelonderleggers uit technische materialen, schuimrubber, kunstbont of combinaties van verschillende materialen.
Er zijn zeer veel modellen zadelonderleggers met een corrigerende functie. Deze zijn geschikt om de ligging van je zadel aan te passen. Sommige verhogen alleen de achterzijde of voorkant, maar er zijn ook onderleggers waarbij je speciale inlages in verschillende vakken kan schuiven om zo heel specifiek de ligging van je zadel aan te passen. Gebruik deze corrigerende zadelonderleggers alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Doe je dit namelijk verkeerd dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor de rug van je paard. Een goed passend zadel is ten alle tijde een vereiste, een zadelonderlegger is niet de oplossing bij een slecht passend zadel. Het kan wel worden gebruikt bij paarden die in de groei zijn, veranderen in lichaamsbouw of in de zomer en winter kleine verschillen hebben welke door een zadelonderlegger kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn ze ideaal om paarden met een gevoelige rug te ondersteunen door de druk optimaal te verdelen.
Welke onderlegger je ook kiest, het is altijd belangrijk dat ze goed ademen zodat overtollige warmte zo optimaal mogelijk wordt afgevoerd. Een zadelonderlegger moet goed passen en comfortabel zitten. Shop je onderlegger, zadelbontje of gelpad uit onze Horze collectie of van één van onze andere topmerken zoals Back on Track, Christ, Kentucky, Le Mieux of Eskadron.
Onderleggers gebruik je tussen je zadeldekje en je zadel en hebben verschillende functies. Ze zijn bedoeld om de druk van het zadel gelijkmatig over de hele paardenrug te verdelen, ondersteuning te geven bij een gevoelige rug, grip te geven aan je zadel of je kan de ligging van je zadel ermee aanpassen. Een onderlegger is gemaakt uit schapenvacht (ook wel onderlegger uit lamsvel of bontonderlegger genoemd), gel, technische materialen, schuimrubber, kunstbont of combinaties van verschillende materialen. Een onderlegger mag nooit te dik zijn, hierdoor kan het de pasvorm van je zadel negatief beïnvloeden. Ze moeten zacht en soepel zijn en van goed ademend materiaal gemaakt. Daarnaast mogen ze nooit de oplossing zijn bij een slecht passend zadel. Je kan ze wel gebruiken bij paarden die in de groei zijn, veranderen in lichaamsbouw of in de zomer en winter kleine verschillen hebben welke door een zadelonderlegger kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn ze ideaal om paarden met een gevoelige rug te ondersteunen door de druk optimaal te verdelen. Bij een goed passend zadel is in principe het gebruik van een onderlegger overbodig. Westernruiters gebruiken meestal dikke wollen westernpads, deze onderleggers zijn erg groot en passen daarom goed op westernzadels.
Onderleggers gebruik je tussen je zadeldekje en je zadel en hebben verschillende functies. Ze zijn bedoeld om de druk van het zadel gelijkmatig over de hele paardenrug te verdelen, kunnen ondersteuning geven bij een gevoelige rug, grip geven aan je zadel of je kan de ligging van je zadel ermee aanpassen. Ze zijn gemaakt uit schapenvacht (ook wel onderlegger uit lamsvel of bontonderlegger genoemd), gel, technische materialen, schuimrubber, kunstbont of combinaties van verschillende materialen. Een onderlegger kan je gebruiken bij paarden die in de groei zijn, veranderen in lichaamsbouw, na een rustperiode weer worden opgepakt of in de zomer en winter kleine verschillen hebben welke door een zadelonderlegger kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn ze ideaal om paarden met een gevoelige rug te ondersteunen door de druk optimaal te verdelen. Zadelonderleggers mogen nooit een blijvende oplossing zijn bij een slecht passend zadel.
Zadelonderleggers zijn er in verschillende modellen en materialen. Kies op basis van de functie van de betreffende onderlegger welke voor jouw paard geschikt is. Gelpads compenseren kleine oneffenheden en verdelen de druk van het zadel en de ruiter. De meeste modellen hebben ook een anti slip werking en zijn dus te gebruiken bij zadels die de neiging hebben wat te schuiven of naar achteren te glijden. Bontonderleggers zijn heerlijk zacht, hebben een goed ademend vermogen en zijn enorm comfortabel. Ze zorgen voor een goede drukverdeling en schokabsorptie en zijn heel geschikt voor paarden met een gevoelige rug. Onderleggers met een corrigerende functie en zijn geschikt om de ligging van je zadel mee aan te passen. Sommige verhogen alleen de achterzijde of voorkant, maar er zijn ook onderleggers waarbij je speciale pannels in verschillende vakken kan schuiven om zo heel specifiek de ligging van je zadel aan te passen. Gebruik deze corrigerende onderleggers alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Doe je dit namelijk verkeerd dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor de rug van je paard. Een goed passend zadel is ten alle tijde een vereiste, een onderlegger is niet de oplossing bij een slecht passend zadel.