Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.
Bestel online en geniet van deze voordelen:
Gratis verzending vanaf € 79,-
Veel keuze uit betaalmethodes
Gratis klantenservice & chat
Teugels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Ze zijn de directe verbinding tussen je hand en de mond van je paard. Welke teugels voor jou geschikt zijn hangt af van je hoofdstel, de discipline waarvoor je ze wilt gebruiken en je persoonlijke voorkeur. Standaard teugels zijn in principe geschikt voor alle modellen trens hoofdstellen. Voor een western hoofdstel of een bitloos hoofdstel heb je meestal andere teugels nodig.
Kies het ideale paar teugels welke geschikt zijn voor de discipline waarvoor je ze wilt gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de teugels prettig in je hand liggen en volledig aan jouw wensen voldoen. Horze heeft een groot assortiment teugels zoals;
Naast het materiaal en de uitvoering van de teugels is er ook keuze uit verschillende sluitingen. Teugels met clips zijn heel snel en gemakkelijk te verwijderen van je bit. Teugels met ringen geven een luxe en exclusieve look. Je kan ook kiezen voor blinde sluitingen, deze zitten aan de binnenkant waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn voor een nette uitstraling. Sommige teugels zijn voorzien van sierstiksels voor een chique finishing touch. Onze teugels zijn verkrijgbaar met zilverkleurige of goudkleurige gespen zodat ze perfect bij je hoofdstel en zadel matchen.
Onderhoud je leren teugels en de rest van je kostbare harnachement met speciale onderhoudsmiddelen om het zacht en soepel te houden en voor een lange levensduur. Shop een paar zwarte of bruine teugels uit onze eigen Horze collectie of van Collegiate, Schockemöhle, F.R.A. en Kincade.
De teugels lopen van de mond van je paard naar je handen. Je maakt van je handen een vuist met je pinken naar onder gewezen en je duimen omhoog. De teugel loopt tussen je pink en ringvinger in door je vuist heen naar boven toe. De teugel moet tussen je duim en wijsvinger weer uit je vuist komen. Leg je duim losjes en lichtjes op je vuist. Het uiteinde van de teugels sla je over de rechter kan van de hals. De lus hangt dan naar beneden langs de hals van je paard en hoort onder het stuk teugel te zitten welke van het het bit naar je hand loopt. Houd je vuisten rechtop met je duimen bovenop. Beide handen moeten ongeveer een vuistbreedte uit elkaar staan. Je onderarmen moeten een rechte lijn vormen met je polsen en licht gebogen zijn. Het is niet te bedoeling om in de teugels te knijpen of eraan te trekken. Hou de teugels met gevoel in je handen en maak een lichte verbinding met de mond van je paard. Je geeft je teugelhulpen door alleen je vingers en soms je pols te bewegen. Na een teugelhulp breng je je handen terug naar de beginpositie.
Nee, je kunt een halve ophouding maken met elk type teugel. Het doel van een halve ophouding is om je paard te attenderen, de gang van je paard te veranderen, het paard af te remmen en/of het paard uit te nodigen zijn achterbenen verder onder zijn lichaam te laten treden. De balans verbetert en je paard komt beter aan het bit. Eigenlijk geef je met een halve ophouding twee verschillende hulpen; je drijft je paard met je been naar voren, maar met je teugelhulp vang je je paard iets op. Ten eerste, zit heel recht in het zadel. Daarbij moet je je voorstellen dat je hoofd naar de hemel reikt en je voeten naar de grond. Door je lichaam op deze manier te strekken, geef je je paard een gewichtshulp aan beide kanten. Door dit te doen, verhoog je de druk van je benen rond de buik van het paard. Deze twee hulpen zorgen ervoor dat je paard met zijn benen verder onder zijn lichaam treedt. Dit geeft het paard een impuls om voorwaarts te gaan. Nu geef je net genoeg tegengas met de teugels zodat je paard in een langzamer tempo gaat of van gang verandert. Toch is het lastig precies uit te leggen hoe je de hulp precies geeft, het blijft namelijk ook altijd een kwestie van gevoel.