Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.
Bestel online en geniet van deze voordelen:
Gratis verzending vanaf € 79,-
Veel keuze uit betaalmethodes
Gratis klantenservice & chat
Je hebt een singel nodig om je zadel mee vast te maken. Een singel voor een spring- of veelzijdigheidszadel is langer dan een dressuursingel. Je maakt ze vast onder de zweetbladen van je zadel. Voor het springen en crossen kan je kiezen voor een singel met buikflap. Deze voorkomt dat je paard zichzelf met de hoefijzers (en eventueel proppen) van zijn voorhoeven beschadigd of aantikt boven de sprong. Een lange singel zonder buikflap is ideaal voor je veelzijdigheidszadel. Een spring- of veelzijdigheidssingel loopt een hand breedte achter de ellebogen langs. Een goed passende en comfortabele singel is erg belangrijk voor je paard om optimaal te kunnen bewegen zonder daarbij te worden belemmerd door de singel. Elk paard is anders dus welke singel voor jouw paard de beste keuze is, is een kwestie van passen en uitproberen. Je singel mag niet te ver naar voren liggen en de elleboog van je paard mag de singel tijdens het lopen niet raken. Als je singel niet goed ligt kan deze schuurplekken, drukplekken of wondjes veroorzaken. Het gebruik van een singelhoes uit bijvoorbeeld bont kan hiervoor een oplossing zijn. Het kan ook noodzakelijk een ander model of materiaal singel voor je paard aan te schaffen.
Spring- en veelzijdigheidssingels zijn gemaakt uit leer, nylon, neopreen of kunststof en kunnen zijn gevoerd met (kunst)bont. Singels met bont zijn vaak erg geschikt voor gevoelige paarden. Het voordeel van echt bont is dat het super zacht en comfortabel is voor je paard. Daarnaast geeft echt bont een goede drukverdeling en het is ademend. Een leren singel kan ook heel geschikt zijn voor gevoelige paarden. Goede kwaliteit leer is zacht en soepel. Het is belangrijk je singel altijd goed schoon te houden. Bij sommige modellen zijn de gespen bevestigd op elastiek voor extra bewegingsvrijheid. Echter, als dit maar aan 1 kant is kan je zadel makkelijker scheef trekken. Het model van singels verschilt; je hebt gewoon rechte singels, modellen met een anatomische vorm, singels met een buikflap of er zijn speciale modellen met aparte kussens. Kies de ideale singel voor jouw paard zodat jullie optimaal kunnen presenteren.
Welke spring- of veelzijdigheidssingel je ook zoekt, wij hebben hem voor je. We hebben een groot assortiment singels van ons eigen Horze merk, maar je kan ook kiezen voor een singel van bijvoorbeeld Back on Track, Christ, Kentucky, Eskadron, eQuick of Zandona.
Een singel voor een spring- of veelzijdigheidszadel is langer dan een dressuursingel. Je maakt ze vast onder de zweetbladen van je zadel. Ze zijn er in verschillende modellen, zoals banaan (vormige) singels, gewoon rechte singels, modellen met een anatomische vorm, singels met een buikflap welke voorkomen dat je paard zichzelf boven de sprong met zijn voorhoeven beschadigd of er zijn speciale modellen met aparte kussens. Spring- en veelzijdigheidssingels zijn gemaakt uit leer, nylon, neopreen of kunststof en kunnen zijn gevoerd met (kunst)bont. Singels met bont zijn vaak erg geschikt voor gevoelige paarden aangezien ze extra zacht en comfortabel zijn.
Het belangrijkste bij een paard met singelnijd is geduld. Trek de singel niet in één keer strak vast maar doe het met beleid, gaatje voor gaatje, met rust momenten ertussen. Paarden die eenmaal singelnijd hebben komen hier lastig vanaf. Het is dus beter om het te voorkomen. Hiervoor wordt aangeraden voor jonge paarden bij het zadeldak maken te kiezen voor een zachte singel, eventueel gevoerd met schapenvacht, met gespen op elastiek. Een anatomisch model is de beste keuze. Probeer voor een zo optimaal mogelijk comfort te zorgen.
Daarnaast zijn er voor paarden met singelnijd speciale singels gemaakt uit losse "kussens" die een optimale bewegingsvrijheid en drukverdeling bieden. Andere paarden hebben juist voorkeur voor een ander model singel. Het is vaak een kwestie van uitproberen wat voor jouw paard het beste werkt. Zorg ervoor dat de singel je paard niet hindert, de singel geen schuurplekken veroorzaakt en dat de elleboog de singel niet raakt in de bewegingen.