Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.
Bestel online en geniet van deze voordelen:
Gratis verzending vanaf € 79,-
Veel keuze uit betaalmethodes
Gratis klantenservice & chat
Peesbeschermers zijn gemaakt van stevig en slijtvast materiaal en hebben een harde schaal met een goede pasvorm. Ze beschermen de voorbenen aan de binnenkant tegen strijken en aantikken. De achterkant van een peesbeschermer geeft bescherming aan onder andere de pezen en dan vooral de diepe buigpees. Door de harde schaal worden klappen opgevangen wanneer je paard met de achter hoeven zijn voorbenen aantikt. Daarnaast biedt een peesbeschermer bescherming tegen verwondingen en sneetjes en geeft een peesbeschermer het been van je paard enige ondersteuning. Kogelbeschermers kan je gebruiken om de achterbenen van je paard te beschermen. Kogelbeschermers zijn lager dan een peesbeschermer.
Pees- en kogelbeschermers worden vaak gebruikt bij het springen, maar ze zijn ook geschikt voor dressuur rijden, longeren of om de benen van je paard te beschermen op de paddock. De klittenband sluiting of knopjes zijn voorzien van elastiek voor optimaal comfort. Peesbeschermers en kogelbeschermers zijn makkelijk in gebruik. Ze zijn gemakkelijk te reinigen door ze af te spoelen met water of af te nemen met een vochtige spons.
Peesbeschermers moeten zijn gemaakt uit goed ademend materiaal zodat overtollige warmte zo optimaal mogelijk wordt afgevoerd. Om te voorkomen dat de benen van je paard te warm worden onder de peesbeschermers hebben sommige modellen speciale ventilerende eigenschappen om het been zo koel mogelijk te houden. In ons ruime assortiment vind je peesbeschermers gemaakt uit verschillende materialen zoals pvc of kunststof, maar ook luxe modellen verstevigd met carbon, Proteck Impact Gel of met eFluidgel-technologie. Onze pees- en kogelbeschermers zijn gevoerd met neopreen, (imitatie) bont, gel of andere technische materialen. Zo vind je altijd de perfecte peesbeschermers welke aan al jouw wensen voldoen en perfect bij jouw paard passen.
Zorg er altijd voor dat de peesbeschermers van je paard goed passen en comfortabel zitten. Te grote peesbeschermers kunnen afzakken en schuurplekken veroorzaken. Ze zullen de bewegingen van je paard belemmeren en er in het ergste geval zelfs voor zorgen dat je paard gaat struikelen met alle gevolgen van dien. Peesbeschermers moeten ook niet te klein om knellen, pijn, ongemak en drukplekken te voorkomen.
Horze heeft een groot assortiment peesbeschermers. De prachtige kleuren matchen perfect bij je favoriete rijbroek of zadeldekje. Kies voor een paar peesbeschermers uit de Horze collectie of kies beenbeschermers van andere topmerken zoals Back on Track, Veredus, Eskadron, Le Mieux, eQuick, Horseware, Schockemöhle en Zandona.
Of je alleen peesbeschermers gebruikt om de voorbenen of ook om de achterbenen van je paard ligt aan je paard, wat jullie gaan doen en je persoonlijke voorkeur.
Voor het rijden van dressuur kan een zachte beenbeschermer voldoende zijn voor de voorbenen. Ga je springen met je paard dan is een peesbeschermer vanwege de harde schaal aan te raden. Zo wordt het voorbeen ook aan de achterzijde beschermt voor het aantikken van de achterbenen.
Als je paard achter alleen zijn langs de kogels strijkt of aantikt kan je kiezen voor simpele strijklappen. Ga je met met je paard springen dan kan een kogelbeschermer een betere keuze zijn, deze beschermen ook de achterkant en buitenkant van de kogel. Als je paard ook verwondingen veroorzaakt hoger aan het achterbeen of de hindernis nogal eens aantikt kan je kiezen voor een hoge peesbeschermer om de achterbenen. Een pijpkous of ander model beenbeschermer kan hiervoor ook een oplossing zijn.
Peesbeschermers hebben niet alleen een beschermende functie maar zorgen ook voor enige ondersteuning. Wil je officiële springwedstrijden rijden controleer dan altijd welke beenbeschermers zijn toegestaan in de discipline waarin je wilt starten en voor de leeftijd van je paard.
Beenbeschermers zijn belangrijk bij het springen aangezien het risico op blessures en verwondingen groter is. Je paard kan zichzelf aantikken maar ook de hindernis raken of verkeerd landen na de sprong. Voor het springen worden daarom beenbeschermers met een harde schaal aangeraden. Deze vangen de schokken beter op en beschermen onder andere de diepe buigpees ook beter dan een zachte beenbeschermer.
Vaak worden voor de voorbenen peesbeschermers gebruikt bij het springen. Voor de achterbenen wordt vaak gekozen voor strijklappen welke alleen de binnenkant van de achterbenen beschermen of kogelbeschermers die de kogels aan de binnen-, achter- en buitenkant beschermen. Strijkt je paard heel erg of tikt hij zichzelf ook snel hoger op het achterbeen aan dan kan je kiezen voor en hoog model achterbeenbeschermer. Wil je deelnemen aan een officiële springwedstrijd controleer dan welk model is toegestaan voor de discipline waarin je wilt starten en de leeftijd van je paard.
Je kan kiezen voor beenbeschermers met verschillende soorten voering zoals neopreen of schapenvacht.
Om de hoeven en kroonrand van je paard te beschermen bij het aantikken van de hindernis of voor paarden die zo ruim lopen dat ze hun ijzers eraf trappen of hun hoefballen beschadigen kan je springschoenen gebruiken. Deze zitten om de hoef en kunnen dus in combinatie met peesbeschermers worden gebruikt.
Zorg er altijd voor dat je beenbeschermers goed passen, zijn gemaakt uit goed ademend materiaal om zoveel mogelijk te voorkomen dat de benen van je paard te warm worden onder de beschermers en dat ze je paard niet belemmeren in de bewegingen.
Beenbeschermers zijn erg belangrijk voor de eventing. Echter heb je door de verschillende onderdelen ook verschillende modellen beenbeschermers nodig. Welke beschermers je voor de dressuurproef en het springen nodig hebt is in de vragen hierboven benoemd. De benen van je paard worden echter in de cross-country blootgesteld aan een hogere belasting dan in andere disciplines. Je kan een gewone peesbeschermer gebruiken, maar het is aan te raden te kiezen voor beenbeschermers welke speciaal zijn ontwikkeld voor de cross. Deze beenbeschermers beschermen het been rondom en zijn gemaakt uit super licht en extra sterk materiaal. Verschillende modellen zijn verstevigd met carbon. Ze zijn voorzien van optimale ventilatie om de benen van je paard zo koel mogelijk te houden tijdens deze zware inspanning. De sluiting is extra stevig zodat de beschermers ook door het water en de blubber niet los gaan.
Wil je cross beschermers kopen zoek dan eerst uit welke modellen en materialen zijn toegestaan tijdens een wedstrijd. De regels veranderen geregeld.
Als je een cross wilt rijden met je paard zijn goede beenbeschermers zeker aan te raden, ook al zijn de hindernissen, afsprongen en obstakels nog niet zo hoog en extreem. Voor de lage niveaus is een gewone peesbeschermer al een goede keuze. Kies dan niet voor een peesbeschermer met een voering van schapenvacht, aangezien deze zich zal volzuigen met water, zwaar zal worden en voor schuurplekken en wondjes kan zorgen. Je kan eventueel je peesbeschermers vastmaken met een extra riempje of breed plakband zodat ze ook in het water en de blubber niet los gaan.
Cross je op wat hoger niveau of is je paard erg heet of onhandig, kies dan voor een speciale cross beschermer. Deze beenbeschermers beschermen het been rondom en zijn gemaakt uit super licht en extra sterk materiaal. Verschillende modellen zijn verstevigd met carbon. Ze zijn voorzien van optimale ventilatie om de benen van je paard zo koel mogelijk te houden tijdens deze zware inspanning. De sluiting is extra stevig zodat de beschermers ook door het water en de blubber niet los gaan.
Wil je cross beschermers kopen zoek dan eerst uit welke modellen en materialen zijn toegestaan. De regels veranderen geregeld.