Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.
Bestel online en geniet van deze voordelen:
Gratis verzending vanaf € 79,-
Veel keuze uit betaalmethodes
Gratis klantenservice & chat
Stap zo verantwoord en veilig mogelijk in het zadel door jezelf te beschermen met een bodyprotector van Horze. Voor vele ruiters behoort een bodyprotector al tot de standaard uitrusting bij het rijden. Een bodyprotector is vooral onmisbaar bij eventing, maar het zorgt ook voor veiligheid tijdens springtrainingen, het inrijden van jonge paarden of onervaren en schrikkerige paarden tijdens een buitenrit. Valpartijen horen nou eenmaal bij de paardensport, ongeacht je rijervaring. Door het dragen van een bodyprotector zal bij een eventuele val je wervelkolom, ribben en de organen in je rompgebied worden beschermt. Uiteraard kan geen enkele bodyprotector álle blessures voorkomen, maar het rijden met een bodyprotector is altijd een stuk veiliger dan het rijden zonder bodyprotector en paardrijcap. Je kan ook kiezen voor een rugbeschermer in plaats van een bodyprotector. Deze beschermen echter alleen je wervelkolom en niet je ribben en de organen in je rompgebied.
Alle bodyprotectors welke in Europa worden verkocht hebben een verplicht ‘EN13158 keurmerk’. Daarnaast kan een bodyprotector een BETA keurmerk hebben. Deze lopen op van level 1 t/m 3. Een BETA level 3 bodyprotector is een goede en veilige keuze. Ze bieden de gewenste bescherming die je verwacht bij het gebruik van een bodyprotector. Ze zijn geschikt bij het rijden op harde ondergrond en toegestaan op wedstrijden. Wil je meedoen aan een wedstrijd, training, workshop of evenement met je paard of pony dan is het verstandig altijd de regels te controleren. Tijdens eventing wedstrijden van de KNHS is het dragen van een bodyprotector sowieso verplicht.
Horze heeft een ruime keuze bodyprotectors. Zo kies je gemakkelijk het type en materiaal waarin jij je het prettigste voelt. Het is altijd belangrijk dat een bodyprotector comfortabel zit. Zorg dat je hem hem zo dicht mogelijk op je lichaam draagt, bij voorkeur over een dun shirt heen. Op deze manier geeft de bodyprotector een zo optimaal mogelijke bescherming. De meeste bodyprotectors zijn verstelbaar en voorzien van flexibele panelen. Zorg er altijd voor dat de bodyprotector goed past. Dit houdt onder andere in dat de achterkant van je bodyprotector niet op de lepel van je zadel mag rusten. Een slecht passende bodyprotector zal je minder goed kunnen beschermen. Lees daarom altijd goed de instructies en informatie door welke bij de bodyprotector worden meegeleverd. Al onze bodyprotectors geven steun zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Ze zorgen voor een goede schokabsorptie bij een harde val en kunnen je daardoor zo goed mogelijk beschermen tegen blessures. Ze zijn gemakkelijk aan te trekken en voorzien van klittenband sluitingen en/ of met een rits. Doordat ze goed ademen wordt overtollige warmte zo goed mogelijk afgevoerd. Dit maakt onze bodyprotectors zeer comfortabel.
Horze heeft bodyprotectors in het assortiment in verschillende kleuren, modellen en uitvoeringen. Zo zit je super veilig, maar ook in stijl in het zadel. Koop er een goed passend, aansluitend en ventilerend dames paardrijshirt of heren paardrijshirt onder voor optimaal comfort. Kies er eentje uit ons Horze assortiment of van een ander topmerk zoals Covalliero, Finntack, Zandona of Komperdell.
Een rugbeschermer beidt bescherming aan, zoals de naam al aangeeft, alleen de rug en wervelkolom van de ruiter. Een bodyprotector daarentegen biedt daarnaast ook bescherming aan je ribben en de organen in je rompgebied. Een rugbeschermer beschermt ook tegen scherpe voorwerpen of de hoeven van je paard na een val, maar dan uiteraard alleen aan de achterkant waar de beschermer zit.
De bodyprotector biedt bescherming rondom je romp, aangezien deze ook aan de zijkant en op je borst is voorzien van schuimrubber. Hij biedt dus meer bescherming dan een rugbeschermer, ongeacht hoe je valt. Of je voor een rugbeschermer of een bodyprotector kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur en waar je de beschermer voor wilt gebruiken. Als je liever geen bodyprotector draagt, maar jezelf wel extra wilt beschermen in het zadel kan een rugbeschermer een goede oplossing zijn. Een rugbeschermer biedt voor eventing onvoldoende bescherming, maar kan voor bijvoorbeeld het buitenrijden, het rijden van jonge paarden of dressuur rijden een goede keuze zijn.